Επισκευή & Κατασκευή Υδραυλικών Συστημάτων Εξοπλισμών

ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ (ΨΑΛΙΔΙ) ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΙΣΘΙΟ ΠΡΟΒΟΛΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Επισκευή & Κατασκευή Υδραυλικών Συστημάτων Εξοπλισμών Α'

ΣΚΟΠΟΣ:

Ο πρότυπος υδραυλικός μηχανισμός ανύψωσης και μεταφοράς αυτοκινήτων που τοποθετείται στον οπίσθιο πρόβολο οχημάτων δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της οδικής βοήθειας και για γενικότερα για εύκολη και γρήγορη μεταφορά αυτοκινήτων όλων των τύπων.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

O μηχανισμός ρυμούλκησης αποτελείται από ένα βασικό σκελετό (πλαίσιο) μέσα στο οποίο σύρεται μέσα και έξω μέσω υδραυλικής μπουκάλας, μία προέκταση. Στο άκρο της προέκτασης μέσω ενός πείρου προσαρμόζονται αναδιπλούμενα πέδιλα που μπορούν να κινούνται δεξιά ή αριστερά ώστε να είναι δυνατή η περιστροφή.
Έτσι το ρυμουλκό όχημα μπορεί να στρίβει όταν μεταφέρει κάποιο άλλο. Όλη η κατασκευή στηρίζεται μέσω δύο πείρων στο σασί στο πίσω μέρος κάθε φορτηγού αυτοκινήτου. Μπροστά στηρίζεται μέσω δυο υδραυλικών μπουκαλών στο πλαίσιο του αυτοκινήτου ώστε να εξασφαλίζεται η ανύψωση και η βύθιση του μηχανισμού. Στο πάνω μέρος του μηχανισμού προσαρμόζεται η ρεζέρβα του φορτηγού.

Όλες οι κινήσεις γίνονται υδραυλικά. Το υδραυλικό χειριστήριο είναι τοποθετημένο στο πλαϊνό της κατασκευής σε ερμάριο. Στο κιβώτιο ταχυτήτων της κατασκευής προσαρμόζεται ένας δυναμολήπτης (σασμάν) και μια αντλία λαδιού που δίνουν κίνηση στο υδραυλικό λάδι και την απαραίτητη πίεση στο υδραυλικό σύστημα.
Στην κατασκευή προσαρμόζεται ένα ανοξείδωτο δοχείο λαδιού. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα όλες οι λειτουργίες να γίνονται ασύρματα με την τοποθέτηση ηλεκτροβαλβίδων στο υδραυλικό χειριστήριο.

Πλεονεκτήματα του υδραυλικού μηχανισμού ανύψωσης (ψαλίδι)

  • Συμβατικά, η μεταφορά οχημάτων πραγματοποιείται είτε με πλατφόρμες, είτε με ρυμούλκηση μέσω αλυσίδων, συρματόσχοινων, σταθερών κοτσαδόρων και άλλων μέσων.
  • Η φιλοσοφία της κατασκευής μας στηρίζεται στο να παρέχει την δυνατότητα να μπορεί να ρυμουλκήσει οχήματα που είναι τρακαρισμένα μπροστά ή πίσω με κινήσεις φόρτωσης που υλοποιούνται αυτόματα υδραυλικά, άμεσα και γρήγορα
  • Επίσης, λόγω της ανατομίας της κατασκευής μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορους τύπους οχημάτων και να καλύψει πέραν των αναγκών του κλάδου της οδικής βοήθειας, ανάγκες όπως είναι της μεταφοράς οχημάτων σε συνεργεία, σε μάντρες ανακύκλωσης και οπουδήποτε κριθεί ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών μας.
DSCN3794

ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΥΠΟΥ FORKS

Επισκευή & Κατασκευή Υδραυλικών Συστημάτων Εξοπλισμών B'

ΣΚΟΠΟΣ:

Ο πρότυπος πλήρως αυτοματοποιημένος μηχανισμός ανύψωσης ρυμούλκησης και μεταφοράς αυτοκινήτων δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της οδικής βοήθειας, για εύκολη και γρήγορη μεταφορά αυτοκινήτων όλων των τύπων ανεξαρτήτως βάρους.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Ο μηχανισμός ανύψωσης και ρυμούλκησης οχημάτων αποτελείται από ένα βασικό πλαίσιο από κοιλοδοκό σε σχήμα «Γ». Το πλαίσιο αυτό στηρίζεται στο πλαίσιο του αυτοκινήτου μέσω ενός πείρου ώστε να μπορεί να κινείται πάνω και κάτω. Για την ανύψωση του μηχανισμού χρησιμοποιούνται δυο υδραυλικές μπουκάλες που η βάση τους στηρίζεται σε ένα υποπλαίσιο στο αυτοκίνητο ενώ τα άκρα τους σηκώνουν ή κατεβάζουν το μηχανισμό. Ανάμεσα στις δυο αυτές μπουκάλες και πάνω στο πλαίσιο στηρίζεται η μπουκάλα αναδιπλώσεως η οποία αναδιπλώνει τον βραχίονα της κατασκευής όπως φαίνεται και στο σχέδιο Β5. Μέσα στον βασικό βραχίονα της κατασκευής σύρεται με τη βοήθεια μιας άλλης μπουκάλας προέκτασης ο εκτεινόμενος βραχίονας με αποτέλεσμα να μπορούμε να αυξομειώνουμε το μήκος φόρτωσης ανάλογα με το όχημα που φορτώνουμε. Στο άκρο του εκτεινόμενου βραχίονα υπάρχουν δυο αναδιπλούμενα πέδιλα στα οποία γίνεται η πρόσδεση των εμπρόσθιων ή οπίσθιων τροχών του προς μεταφορά οχήματος. Αυτά μπορούν να κινούνται δεξιά ή αριστερά ώστε να είναι δυνατή η περιστροφή. Έτσι το ρυμουλκό όχημα μπορεί να στρίβει όταν μεταφέρει κάποιο άλλο.

Όλες οι κινήσεις γίνονται υδραυλικά. Το υδραυλικό χειριστήριο είναι τοποθετημένο στο πλαϊνό της κατασκευής σε μεταλλικό ερμάριο. Στο κιβώτιο ταχυτήτων της κατασκευής προσαρμόζεται ένας δυναμολήπτης (σασμαν) και μια αντλία λαδιού που δίνουν κίνηση στο υδραυλικό λάδι και την απαραίτητη πίεση στο υδραυλικό σύστημα. Στην κατασκευή προσαρμόζεται ένα ανοξείδωτο δοχείο λαδιού Υπάρχει επίσης η δυνατότητα όλες οι λειτουργίες να γίνονται ασύρματα με την τοποθέτηση ηλεκτροβαλβίδων στο υδραυλικό χειριστήριο. Ανάλογα το μέγεθος του αυτοκινήτου που πρόκειται να τοποθετηθεί και τις δυνατότητες φόρτωσης που έχει μπορούμε να προσαρμόσουμε το μηχανισμό μας σε όλους τους τύπους φορτηγών από μικρά οχήματα με καρότσα τύπου 4x4 (βλ σχέδιο Β4), μικρά και μεσαία φορτηγά καθώς και φορτηγά βαρέου τύπου (βλ. σχέδιο Β3 και Β1). Ανάλογα λοιπόν με το μέγεθος του οχήματος και του μηχανισμού είναι δυνατή η μεταφορά οχημάτων όπως μικρά επιβατικά έως λεωφορεία και φορτηγά.

Πλεονεκτήματα του υδραυλικού μηχανισμού ανύψωσης τύπου FORKS

  • Συμβατικά, η μεταφορά οχημάτων πραγματοποιείται είτε με πλατφόρμες, είτε με ρυμούλκηση μέσω αλυσίδων, συρματόσχοινων, σταθερών κοτσαδόρων και άλλων μέσων.
  • Η φιλοσοφία της κατασκευής μας στηρίζεται στο να παρέχει την δυνατότητα να μπορεί να ρυμουλκήσει οχήματα που είναι τρακαρισμένα μπροστά ή πίσω με κινήσεις φόρτωσης που υλοποιούνται αυτόματα υδραυλικά, άμεσα και γρήγορα.
avfhellas

ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΥΠΟΥ FORKS

Επιπροσθέτως, η κατασκευή προσφέρει ακόμα άλλη μια δυνατότητα, κατά τη ρυμούλκηση ενός οχήματος ο μηχανισμός λειτουργεί σαν μοχλός με αποτέλεσμα να ανυψώνεται το μπροστά μέρος του οχήματος περισυλλογής και να χάνεται η ευστάθεια του συστήματος διεύθυνσης. Στην περίπτωσή μας όμως, επειδή οι μπουκάλες ανύψωσης τοποθετούνται μπροστά από τον οπίσθιο άξονα του οχήματος ένα μέρος του βάρους που ρυμουλκείται μεταφέρεται μπροστά και εξισορροπεί το σύστημα διεύθυνσης.